dijous, 31 de desembre del 2015

Explorem un peix!!

Al llarg d'aquest blog hem anat treballant conceptes dels peixos que iniclament desconeixem,  hem pogut indagar en alguns aspectes que creiem més interessants i que més ens han cridat l'atenció.
En entrades anteriors ens vam preguntar com els peixos respiraven, si agafaven només l'oxigen de l'aigua o bé ho agafaven tot. També ens vam preguntar com era possible que els peixos poguessin modificar la seva altura alhora de nadar.
Tots aquest dubtes que ja vam resoldre, ens han portat a anar un pas més enllà i hem decidit obrir un peix per veure les sevesparts internes. Concretament busquem la bufeta natatòria, la qual permet al peix pujar i baixar en el aigua segons les seves necessitats.









Les imatges són extretes d'internet ja que quan el vam explorar nosaltres vam trobar la bufeta natatória però no es veia gaire clara. En canvi a les imatges podem apreciar clarament com esta inflada el que faria que el peix pogues pujar d'altura.
Al dur a terme aquesta investigació vam poder veure que aquesta bufeta està sempre just a sota de la columna del peix, després d'estar-ho parlant una estona ens preguntavem com és que estava a la part de la columna i no al revés, és a dir, a sota de l'estomac.
Finalment un membre del grup va donar amb la resposta més coherent i en la que vam estar d'acord la resta de membres del grup.
Va dir que el més llogic és que estigues a sota de la columna perquè és dels punts més alts del peix i fa que mantingui l'equilibri. Si per el contrari tingues aquesta bufete a sota l'estomac, és a dir, el punt més baix del peix. La força que exerceix l'aire faria que el peix es dongues la volta.
Després d'aquesta conclusió un membre del grup va fer una comporació molt interessant.
Va posar l'exemple de quan estem en una piscina i ens emboliquem com una pilota i agafem aire. Al principi estem mirant cap al terra però poc a poc ens anem girant sols i acabem boca amunr.
Aquest fet és degut a la força del aire que tenim als pulmons que intenta anar cap apumnt i ens fa girar-nos.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada