dijous, 10 de desembre del 2015

Aspectes morfològics dels peixos

Com s'ho fan els peixos per moure's tan ràpidament? 

Observant la peixera hem vist que els peixos tenen un moviment molt peculiar, ja que tenen moviments molt àgils. Aquest fet ens ha portat a preguntar-nos si és degut a les seves aletes. Alguns components del grup pensen que el fet que l'aleta dorsal sigui la més gran és perquè la necessiten per impulsar-se, altres creuen que les aletes laterals són les essencials per tenir aquesta agilitat. A partir d'aquí hem fet una cerca d'informació i hem esbrinat que els peixos tenen un cos corbat, creant una forma aerodinàmica que els permet desplaçar-se per l'aigua amb la menor resistència possible a poder avançar. 
Així doncs vam arribar a la conclusió que els peixos poden nedar tan ràpid gràcies a la seva morfologia en conjunt, les seves aletes laterals i pectorals, l'aleta dorsal i la caudal i la forma del cos,i la forma del cos els converteixen en uns animals molt ràpid en el seu mèdi aquàtic.



Per a què els hi deuen servir les escates als peixos? 

Tal com hem pogut observar durant totes aquestes setmanes, un dels aspectes principals de la seva morfologia externa són les escates, en aquest cas amb molts colors i brillants visualment, però realment no sabem per a què serveixen .

Els diferents components del grup creiem que les escates tenen una funció semblant a la pell de les persones, és a dir, creiem que la seva funció és protegir als peixos per si es fan alguna ferida.



Per tal de respondre el nostre dubte, hem estat investigant i hem pogut trobar informació que no sabíem sobre els peixos. Les escates no només tenen la funció de protegir, sinó que donen molta informació sobre la seva edat!
Hem descobert que l'edat del peix es sap a partir del nombre d'escames que tenen. Nosaltres no ho hem pogut comprovar, ja que treure els peixos de la peixera per contar i observar les escates, creiem que és perillós i posem en risc la vida del peix.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada