dijous, 10 de desembre del 2015

Com ho fan els peixos per flotar? Per què no s'enfonsen?

Aquesta darrera setmana ens hem estat qüestionant com ho fan els peixos per moure's constantment amunt i a baix, és a dir, per enfonsar-se dins de l'aigua i pel contrari surar.

A partir d'aquest fet la principal pregunta que ens fem és com pot ser aquest fenomen? És degut al fet que els peixos pesen poc? Què és el que els permet moure's lliurement per l'aigua? Què és el que tenen els peixos dins del seu cos que els permet fer això?

A partir d'aquí hem estat fent un seguit de comprovacions. Tenim la sort que dins del nostre grup hi ha un membre que és submarinista, i ens ha explicat com ho fan per pujar i baixar un cop dins de l'aigua. Els submarinistes per poder submergir-se dins de l'aigua deixen anar oxigen a partir d'una armilla que porten posada, en canvi, per poder tornar cap a la superfície aquesta armilla fa l'efecte contrari, en aquest cas s'omple d'aire per poder pujar.
 Tot seguit, hem pogut comprovar de primera mà el que ens ha explicat el nostre company, per tal de veureu amb els nostres propis ulls hem realitzat un petit experiment. Hem agafat un globus i l'hem omplert amb aigua i aire, a continuació hem llençat el globus dins d'un cubell ple d'aigua i hem pogut observar que el globus es queda a un nivell mitjà entre el fons del cubell i la superfície de l'aigua. Al saber això ens preguntem si els peixos fan el mateix que els submarinistes i que l'experiment amb el globus.

Per tal de respondre totes les preguntes de manera encertada, hem buscat informació sobre aquest fenomen. Hem descobert que els peixos tenen un òrgan anomenat bufeta natatòria, i és amb aquesta bossa d'aire com ho fan els peixos per tal de poder moure's lliurement per l'aigua.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada