dijous, 22 d’octubre del 2015

Reproducció dels peixos

A la nostra peixera hi trobem tres femelles que es troben embarassades, i això com ho podem notar? 

Ho notem amb la forma de la panxa, la qual està molt inflada, ja que al seu interior hi duu els seus fills. A partir d'aquí ens plantagem la següent pregunta:

Quan tardaran a néixer els peixos? 


D'una banda pensem que no tardaran molt a néixer, ja que la panxa és molt grossa si la comparem amb la dels altres peixos que no estan embarassats i d'altra banda altres creuen que encara tardarà molt a néixer, ja que ho comparen amb el període d'embaràs d'una dona.A què es devia aquest fet?El seu període de gestació, és de quatre a vuit setmanes, i poden arribar a parir entre cinc i cent alvins, depenen de la mida de la femella.Quants en naixeran? Pensem que com a molt en poden néixer un o dos, ja que no n'hi poden cabre gaires dins d'una panxa tan petita, en canvi d'altres pensen que en poden néixer molts perquè se'ls imaginen molt petits, i amb la panxa que fan les embarassades doncs n'hi poden cabre molts.


23 d'octubre de 2015

Després del que va passar ahir observem com les dues femelles que faltaven per parir han tingut més fills, tot i que després de parlar amb els components del grup,  pensàvem que tindrien molts més fills i no tant pocs. 
-Per què han tingut tant pocs?- pregunta un dels components
Alguns pensem que tenen els ous dins el ventre, però altres creuen que es troben dins el ventre i es van desenvolupant sense estar dins de l'ou, ja que sabíem que no ponien els ous fora del ventre perquè es veia reflectit en el ventre de les femelles.
Amb aquest nou fet, que la resta de femelles parissin, confirmem la nostra suposició que això és degut a l'estrès i el canvi d'hàbitat. 
És una cosa que ens ha sobtat perquè pensàvem que els peixos tenien moltes cries, i en aquest cas només han tingut entre 4 i 5, cosa que ens sembla poc. No sabem per què és degut això o si és normal, i som nosaltres els que ens equivocàvem! 
Així doncs hem estat observant les femelles per veure si quan perien ho feien en forma d'ou o sense. Malauradament, no ho hem pogut comprovar perquè van néixer quan nosaltres no estàvem presents a l'aula. Així doncs hem buscat informació i hem descobert que són ovovivípers, és a dir, els alvins es desenvolupen en ous dins el ventre de la mare, per tant, pareixen cries vives i es poden alimentar pel seu compte.
El fet que la panxa fos més gran que la de les altres femelles ha donat resposta a diverses opinions. Alguns components pensen que és degut a l'alimentació i la resta a què torna a estar embarassada. 



Un dels components del grup ha estat una estona mirant els peixos, i li ha semblat que hi havia una de les tres femelles que tornava a estar embarassada. Això a la resta de components ens ha sobtat perquè ens semblava una cosa molt estranya i que no ens ho imaginàvem. Tot seguit la component ens ha dit que ens fixéssim en les dues altres femelles, i comparéssim la seva panxa amb l'altre, ja que si l'observaves bé es podia veure com una de les tres estava més inflada i grassa que la resta. 

La pregunta principal ha estat la següent: És possible que torni a estar embarassada en tan poc temps?, ja que va parir fa dues setmanes i ens sembla molt seguit. A partir d'aquí els diferents components del grup tenim diverses opinions que hem posat en comú per veure quina podia ser la correcta. Alguns pensen que no és possible que en tan poc temps la femella torni a estar embarassada, i que és a causa de menjar gran quantitat d'aliment. Però clar, després ens hem preguntat: si realment és a causa de la sobrealimentació que s'està engreixant. Per què els altres no ho estan fent també? 


22 d'octubre de 2015

En arribar a l'aula de Ciències Experimentals, on es troba la nostra peixera ens hem trobat que les femelles havien tingut un part prematur. 

Quan vam comprar els peixos ens van dir que encara els hi quedaven dues setmanes per parir, només feia 24 hores quan es va produir aquest fet. 
Tots els components del grup ens hem començat a preguntar què havia passat perquè succeís això. Van sortir diverses idees:
- Per culpa de l'estrès
- El canvi de temperatura
- L'hàbitat diferent del que es trobava
- L'espai massa petit per tants peixos

Després d'estar parlant una estona llarga hem arribat a la conclusió que la causa més encertada ha sigut la de l'estrés, ja que vam haver de portar-los des de la botiga fins a la universitat, i després canviar de peixera i d'hàbitat, afegint el fet que en un espai petit es trobessin amb tants de peixos.
A partir d'aquí hem hagut de treure amb molta cura els peixos petits, ja que no podien estar amb els grans. Tots els components hem arribat a aquesta conclusió perquè hem trobat dos peixos petits morts, ja que els grans se'ls han menjat. Això ens ha fet afirmar el fet de treure'ls de la peixera gran. 

2 de novembre de 2015


Quina reproducció tenen els peixos? Així doncs, hem arribat a la conclusió que el més segur és que torni a estar embarassada, basant-nos en alguns detalls que havíem vist ja en l'anterior embaràs, com és la pancha més inflada que anteriorment i l'aspecte que el peix negre, mascle, segueix continuament a aquesta femella. Esperarem a veure si engreixa més i sortirem de dubtes


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada