dijous, 22 d’octubre del 2015

Mollys i Guppys

Un cop vam comprar els peixos els diversos components del grup vam estar parlant de les diferències i semblances que podíem observar entre els Mollys i els Guppys. 

La pregunta principal que vam voler respondre era quines eren aquelles semblances entre les dues espècies. 

A simple vista els components del grup vam comentar que l'hàbitat de les dues espècies era el mateix, ja que les dues espècies s'havien adaptat molt bé al que nosaltres havíem preparat. El que no sabíem era quin tipus d'il·luminació necessitarien, vam concloure després d'estar parlant, que necessitaven molta llum, és a dir, il·luminació abundant per totes dues espècies.  


Quant a l'alimentació a totes dues espècies, els hi estem donant el mateix tipus d'aliment, principalment vegetal i sec, ja que en ser peixos petits d'aigua càlida vam pensar que menjarien un tipus d'aliment semblant. 


Després d'haver-hi estat diversos dies observant-los vam poder veure que totes dues espècies tenen un comportament tranquil i que poden conviure junts en un espai ampli. 



Desprès de tenir clares les diverses semblances vam començar a parlar de les diferències que els diferents components del grup havíem vist o que coneixíem. 


La diferència principal i obvia que vam poder veure des d'un principi és la mida de les espècies. Els Mollys tenen una mida més gran que els Guppys pel que fa referència al cos. Cal destacar la gran cua que tenen els Guppys en relació al seu cos. 


Hem pogut veure que els Mollys tenen el color per tot el cos i la cua la tenen més clara. En canvi als Guppys el color se'ls hi centra de manera més forta a la cua i molt més fluixa a la resta del cos. 

Molly

Guppy



Vam estar observant diversos dies els peixos i diversos components ens vam preguntar quins eren femelles i quins mascles, en què ens podíem fixar per diferenciar-los. 

Després de fer una observació intensa vam poder veure la diferència principal. Un dels components es va fixar que hi havia dos peixos que tenien una espècie de pal o tub recte a la part de la panxa i que els altres tres tenien com una aleta en forma de semicercle. Això ens va fer pensar  que podia ser la característica clau per diferenciar mascles i femelles. 

Com no ho teníem del tot clar, vam decidir buscar informació bàsica a internet. Un cop ho vam trobar ens confirmava la nostra idea principal, els mascles tenen un tub recte que s'anomena genopodio, que és el seu òrgan reproductor. En el cas de les femelles trobem una espècie d'aleta petita. 







Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada